< Naar vacatures


Sr. Expediteur

 

Contact email
info@skyjob.nl
Datum
23-10-2018
Opleidingsniveau
HBO/ HTS
Telefoonnummer
088-2358380
Dienstverband
Fulltime
Vacaturenummer
174185
Vakgebied
Transport, Logistiek
Standplaats
Amsterdam

Functieomschrijving

Voor een internationale opdrachtgever in de Amsterdamse haven (westelijk havengebied) zijn wij per direct op zoek naar een fulltime en allround expediteur.

DOEL VAN DE FUNCTIE
Het optimaal laten functioneren van alle commercieel / logistieke en bijbehorende administratieve werkzaamheden.

TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN
- Contact onderhouden met alle externe partijen, zoals producenten, consumenten, handelaren in het hem/haar toegewezen marktsegment.
- Geïnformeerd zijn en zich laten informeren t.a.v. politieke, financiële, technologische, markttechnische etc. ontwikkelingen in het betrokken marktsegment.
- Zorg dragen voor een verantwoorde bruto winstmarge, in samenspraak met de Divisie manager
- Delegeren van en toezicht houden op de administratieve/documentaire afhandeling van de geacquireerde ladingstromen.
- Verantwoordelijk voor de algehele afhandeling van de ladingstromen, zowel commercieel, operationeel, financieel en kwalitatief.
- Constante voeling houden met de markt m.b.t. de tarieven van dienst verlenende bedrijven, zoals zeetransport, weg- en rail vervoer, op- en overlag etc.

BEVOEGDHEDEN
- Het zelfstandig functioneren en beslissen, ten einde de optimale afhandeling van de uit te voeren werkzaamheden te waarborgen.
- Het maken van bindende prijsafspraken met agenten / reders, transportbedrijven etc. in directe relatie tot het eigen marktsegment en in samenspraak met de Divisie manager.
- Het maken van bindende afspraken met opdrachtgevers, voor zover er niet reeds contractuele verplichtingen bestaan in samenspraak met de Divisie manager.

INTERNE EN EXTERNE CONTACTEN
Intern: Divisie manager, collega expediteurs, ass. expediteurs, adm. exp. medewerker, afdeling declaratie, ceeladministratie, boekhouding, operationeel manager, toezichthouders panden. Extern: Opdrachtgevers, toeleveranciers van diensten, publieke instanties.

Eisen

OPLEIDINGS- EN ERVARINGSEISEN
HBO logistiek, of gelijkwaardige kennis verkregen door opleiding, ervaring en nascholingscursussen.

PERSOONLIJKE EISEN TE STELLEN AAN DE FUNCTIONARIS
Representatief, leidinggevende capaciteiten, contactuele eigenschappen, stressbestendig, in teamverband kunnen werken, inventiviteit en accuratesse.

Wij bieden

De juiste kandidaat wordt in eerste instantie op uitzendbasis ingezet. Bij gebleken geschiktheid is op termijn een rechtstreeks dienstverband het uitgangspunt.